neljapäev, 22. märts 2018

The Colony

Destiny 2 alguse PvP oli kummaline koht. Bungie mõte kogu värk 4v4 peale viia ja siis sealt mingit enda arusaamise mööda e-sporti arendada kukkus suhteliselt ninuli. Sellest kirjutan ehk kunagi pikemalt. Kuid üks kummalisemaid relvi, mis D2 Y1 PvP-s lärmi tegi, oli The Colony.
The Colony on eksootiline granaadiheitja. Mängu lisati see relv esimese DLC, Curse of Osiris osana. Relva saamiseks polnud vaja midagi teha, lihtsalt eksootilisi engramme avada ja loota, et see sealt kukub. Kuna eksootilised engrammid olid ebameeldivalt katki, siis oli see kõik RNG jumalate teha. Kuid relv ise oli seitse granaati salves hoidev granaadiheitja - ühe olulise erinevusega. Granaatide asemel tulistas The Colony ämblik-miine, mis automaatselt lähima vastase juurde sibasid ja siis õhku lendasid. See tegi relvast erakordselt madala skill-gapiga kahuri. Ja PvP-s, nii Quickplay kui Trials olukorras, sai sellest koheselt meta. Ämblikmiinid jälitasid teisi mängijaid suhteliselt kaugele ja ainuke viis nende eest pakku saada oli kõrgele õhku hüpates. Siin aga oli kaks probleemi: väiksemates ruumides olid ämblikmiinid suutelised ka mööda seinu ja lagesid ronima, mistõttu hüppamisest enam tolku polnud. Teiseks, mõistlik oli korraga kaks ämblikmiini välja tulistada. Siis oli tõenäoline, et esimene ärgitab mängijat hüppama, aga teine miin teeb talle maandudes ikka suuresti viga. Ja nõnda oligi, et The Colony oli ühtaegu kõige levinum ja seega ka kõige igavam relv PvP-s. PvE-s tegi relv küll korralikult pauku, aga reidi- ja straigibosside jaoks olid raketiheitjad jätkuvalt mõistlikumad. D2 esimese poole aasta sees arvati, et relva käitumist muudetakse ehk nerfitakse PvP pärast.
Ahjaa, relva tootjaks mängus sees on D2 uustulnuk, Veist Foundry. Ehkki relva disain on üks ilusamaid Veisti pakutu seast, jättis tavaline värviskeem suuresti soovida. Õnneks on relvale olemas ornament, mis selle valgeks värvib.

The Colony

Destiny 2 alguse PvP oli kummaline koht. Bungie mõte kogu värk 4v4 peale viia ja siis sealt mingit enda arusaamise mööda e-sporti arendada k...